Būvniecība

Kā Valkas ceļi ietaupa ar Begin?

SIA “Valkas ceļi” ir ceļubūves un uzturēšanas pakalpojumu uzņēmums, kas savā ikdienas profesionālajā darbā pielieto jaunākās paaudzes tehnoloģijas. Šādu tehnoloģiju izmantošana administratīvajiem darbiem ir racionāls un pašsaprotams lēmums, tāpēc darba laika uzskaitei uzņēmums ir izvēlējies Begin programmatūru. Sarunājāmies ar SIA “Valkas ceļi” pārstāvi, lai noskaidrotu, kā mūsu programmatūras ieviešana ir mainījusi uzņēmuma grāmatvedības procesus.

Pirms Begin ieviešanas ikdienas darbā SIA “Valkas ceļi” darba laika uzskaites veikšanai izmantoja ar roku uz lapas savadītus datus, t. i., darbinieku kopējo nostrādāto stundu skaitu, kurus nodeva grāmatvedei tālākai apstrādei. Šāda veida darbs ar datiem bija laikietilpīgs, kā arī nevarēja izslēgt cilvēcisko kļūdu datu ievades pareizībā. Bieži vien gadījās, ka darbinieki neprecīzi ievada nostrādāto stundu skaitu – noapaļo stundas “uz augšu”, sev par labu vai tieši pretēji – aizmirst ievadīt nostrādātās stundas, tādējādi kļūdaini samazinot sev algu.

Sekojot tehnoloģiju laikmeta progresam, uzņēmums darba laika uzskaitei izvēlējās ieviest Begin risinājumu, un ir ļoti apmierināts ar šādu izvēli, jo tagad stundu ievade vairs nesagādā problēmas – darbinieku nostrādātās un pārtraukumos pavadītās stundas tiek precīzi uzskaitītas, tās var uzreiz redzēt, atverot programmu. Ievadītās stundas ir pārskatāmas, kas grāmatvedei ievērojami atvieglo algu aprēķināšanas procesu.

Papildus jau minētajam uzņēmums uzsver, ka vēl viens svarīgs aspekts ir tas, ka tagad, lietojot Begin, var sekot, vai visi darbinieki ir darbā. Ir uzlabojusies darbinieku punktualitāte, jo stundu uzskaite ir precīza un automatizēta un darbinieki vairs nevar ievadīt stundas, kā labpatīk.

Ietaupiet laiku, nomainot papīra pierakstus darba laika reģistrēšanai uz programmatūru.

Digitalizējot tabulas, jūs ietaupīsit dārgo laiku un naudu, kas iztērēta, aizpildot un analizējot datus, kas nepieciešami algu aprēķinam.
Izmēģiniet bez maksas
Murevaba juht

Kas attiecas uz finansiāliem ietaupījumiem, kopš Begin lietošanas:

Esam aplēsuši, ka pirms Begin ieviešanas laika zudums bija līdz pat 1h dienā. Piemēra vajadzībām izmantosim 30 minūšu darba laika zudumu. Piemērs: (Darbinieku skaits x laika zudums) / 60 (stundas izteiksme minūtēs) x nostrādāto dienu skaits x darba devēja izdevumi uz vienu darbinieku x 12 (mēnešu skaits) = vairāk kā 84 000 EUR/gadā.

Nākamo aprēķinu veicām, lai uzzinātu, cik lielā mērā Begin ir palīdzējusi ietaupīt uzskaitei nepieciešamo administratīvo darbu laiku. Datu pārbaude = 8h/mēnesī. Darba devēja izdevumi par administratīvā līmeņa darbiniekiem ir vidēji 10 EUR/stundā. Attiecīgi: 80EUR = 960 EUR/gadā.

Kā Begin darbojas?

Stundu uzskaites lapas

Vadītāji un augstākā līmeņa vadītāji daudz laika un enerģijas ikdienā velta dažādu problēmu risināšanai. Šo problēmu skaitā noteikti nevajadzētu būt darba laika uzskaites tabulu vešanai.

Daudzi uzņēmumi noteikti ir saskārušies ar turpmāk minētajiem trūkumiem, kuri rodas, izmantojot stundu pierakstīšanu uz papīra:

  • dati jāpārraksta ar roku un jāveic aprēķini
  • nesalasāms rokraksts
  • sabojātas vai pazudušas stundu uzskaites lapas
  • sarežģīta darba stundu aprēķināšana

Ar Begin digitālo darba laika aprēķina programmatūru šīs problēmas paliek pagātnē.

Darba grafiki

Begin ir darba laika aprēķināšanai un darba grafika sagatavošanai radīta programmatūra.. Izmantojot novecojošo papīra un Excel metodi, grafiku plānošana var aizņemt daudz stundu, kā arī lapās, kuras tiek vairākkārt labotas, var viegli ieviesties kļūdas.

Begin programmatūra neļauj rasties kļūdām, kā arī tā automātiski aprēķina gan virsstundas, gan nenostrādātās stundas, kā arī normas stundas un valsts svētku stundas.

Atskaites

Papildus precīzi aprēķinātajām darba stundām, programmatūra padara darbinieku ikmēneša darba laika pārskatu iesniegšanu ātru un pārskatāmu. Tas ir arī viens no galvenajiem iemesliem, kāpēc darbinieki sāk ātri uzticēties pārskatiem. Pārskatā nonāk precīzi dati par darba laiku, virsstundām un arī izmaksu posteņiem.

Ietaupiet laiku, nomainot papīra pierakstus darba laika reģistrēšanai uz programmatūru.

Digitalizējot tabulas, jūs ietaupīsit dārgo laiku un naudu, kas iztērēta, aizpildot un analizējot datus, kas nepieciešami algu aprēķinam.
Izmēģiniet bez maksas
Murevaba juht